Ikiaikainen naisviha ruokkii seksuaalista väkivaltaa Bangladeshissa

New Delhi, Intia 18.01.21 (IPS) Lokakuussa 2020 bangladeshilaiset osoittivat suurin joukoin mieltään raivostuneina uutisista maassa tapahtuneista karmeista joukkoraiskauksista ja muusta seksuaalisesta väkivallasta. Vuoden 2020 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana raportoitiin 975 raiskausta ja 43 raiskauksen jälkeen tehtyä murhaa.

Traktorit muuttavat Afrikkaa

18.01.21 (IPS) Afrikkalaisista maanviljelijöistä 80-90 prosenttia turvautuu viljelyksillään edelleen vetoeläimiin tai käsivoimiin, mutta koneiden hintojen lasku ja maatyöstä maksettavien palkkojen nousu nopeuttavat maatalouden koneistamista. Parin viime vuoden aikana traktorien myynti Afrikassa on kasvanut noin kymmenellä prosentilla vuosittain.

Maailman johtajat tunnustivat epäonnistumisensa luonnon monimuotoisuuden suojelussa

YK 18.01.21 (IPS) ”Vuosikymmen on kulunut ja tosiasiat ovat kiistämättömiä. Ainuttakaan tavoitetta ei ole saavutettu, ei ole pysäytetty sukupuuttoja tai vähennetty saasteita. Meidän täytyy tunnustaa epäonnistumisemme ja oppia siitä”, Ranskan presidentti Emmanuel Macron ripitti maailman johtajia Ranskan, YK:n ja Maailmanpankin… Continue Reading

Pakistanilainen sovellus poistaa välimiehet ruuan kasvattajien ja kuluttajien väliltä

Amman, Jordan 11.01.21 (IPS) Erityisesti kehitysmaiden maanviljelijöitä piinaa tuotantoketjun pituus eli välimiesten suuri määrä. Pakistanilainen viljelijä Anas Shaikh päätti tehdä asialle jotain ja loi helppokäyttöisen mobiilisovelluksen, joka leikkaa valtaosan väliportaista ruuan kasvattajien ja sen syöjien välistä.