BM Irkçılıkla Mücadele için "Eğitimin Gücü"nü kullanacak

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 12 Ağustos 2015 (IPS) – Birleşmiş Milletler hoşgörüsüzlük, aşırılık, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yayılmasına karşı küresel bir kampanya başlatmaya ve bunun için gen neslin yeteneklerini harekete geçirmeye hazırlanıyor.

BM Destek için Özel Sektöre Yöneldi

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 5 Ağustos 2015 (IPS) – Bugünlerde Birleşmiş Milletler fon geliştirmek ya da toplumsal konularda savunuculuk yapmak için kaynağa ihtiyacı olduğunda özel sektöre gidiyor.

Marshall Adaları’nın Nükleer Silah Karşıtı Mücadelesine Sivil Toplum Desteği

VİYANA, 9 Aralık 2014 (IPS) – Viyana’da 8-9 Aralık’ta düzenlenecek Nükleer Silahların İnsani Etkileri Konferansı öncesinde, dünyanın dört bir yanından Avusturya’nın başkentine gelen aktivistler Nükleer Silahları Ortadan Kaldırmak için Uluslararası Kampanya tarafından 6-7 Aralık’ta düzenlenen sivil toplum forumuna katıldı.

Nükleer Silah Sahibi Devletlere Viyana’da Ciddi Eleştiriler

VİYANA, 10 Aralık 2014 (IPS) – Viyana’da düzenlenen Nükleer Silahların İnsani Etkileri Konferansı’da bir sivil toplum temsilcisi &com;ABD delegesinin hassasiyetten yoksun, zamanlaması kötü ve diplomatik açından etkisin tek bir müdahale ile ABD’nin konferansa katılmayı kabul ederek gösterdiği iyi niyeti boşa çıkarmasına hayran kaldığını&com; söylemesi alaycı bir dizi kahkaha ile karşılandı.

İnançlar Nükleer Silahlara Karşı Birleşti

VİYANA, 10 Aralık 2014 (IPS) – &com;Tüm dinlerin birleşmesi, bilgeliklerini buluşturarak bu birikimi uluslararası hukuk ve dünyaya sunması hiçbir zaman bugünkü kadar gerekli olmamıştı.&com;

Ortadoğu’da Nükleersiz Bir Bölge Fikri Ortada Kaldı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 11 Eylül 2014 (IPS) – Dört uzun yıl süren müzakerelerin ardından, çatışmalarla bölünmüş Ortadoğu’da nükleer silahlardan arındırılmış bir bölge kurma önerisi ortada kaldı ve belki de tamamen gündemden çıktı.

İnanç, Afet Yönetimiyle Kesişince

BANGKOK, 25 Haziran 2014 (IPS) – Bir grup inanç temelli sivil toplum örgütü 6. Risk Azaltım Üzerine Asyalı Bakanlar Konferansı (AMCDRR) sırasında yaptıkları açıklamayla Birleşmiş Milletler’e mesaj verdiler ve doğal afetlerle sarsılan Asya’da toplulukların güçlü bir şekilde ayağa kalkması için destek vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Tepkili Suudi Arabistan Nükleeri Önceleyebilir

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 27 Kasım 2013 (IPS) – Suudi Arabistan’ı geçen hafta İran’la nükleer üzerine varılan ara anlaşmaya olan katı muhalefeti, ülkenin Ortadoğu’daki askeri planları konusunda söylentilere yol açtı.