Etelä-Afrikan artesaanikullankaivajat haluavat laillisiksi

Johannesburg 30.1.23 (IPS) Kaivoskaupungeissa kautta Etelä-Afrikan on meneillään laittoman kaivostoiminnan buumi. Kultaa lapiolla kaivavat paikalliset artesaanikaivajat uhkaavat jäädä muualta tulleiden rikollisjengien jalkoihin. Varakkaat, usein naapurimaa Lesothosta kotoisin olevat pomot johtavat rikollissyndikaatteja ja rekrytoivat köyhtyneitä entisiä kaivostyöläisiä. Kaivosyhtiöiden irtisanomat työläiset tietävät,… Continue Reading


  
                     Login:
                   Password:
       

Du behöver ett aktiverat användarnamn och lösenord för att läsa artikeln. Om du redan har det, kan du ändra dem här.

Om du ännu inte har något användarnamn och lösenord, gå till SUBSCRIBE

Om du har problem med din inloggning, vänligen kontakta IPS Sverige på sweden@ipsnews.net

Fawzia Moodley