Världsbanken anklagas för diskriminering av personal

New York, 210409 (IPS) – Världsbanken diskriminerar personal som har drabbats av en funktionsnedsättning i sitt arbete. Det uppger flera nuvarande och tidigare anställda vid den internationella institutionen.

Den Washingtonbaserade Världsbanken har nästan 16 000 anställda och institutionen har sedan den bildades 1947 finansierat flera tusentals utvecklingsprojekt runt om i världen i syfte att bekämpa fattigdomen.

Men nu riktar flera personer hård kritik mot Världsbanken för dess behandling av personal som drabbats av en funktionsnedsättning, vars rättigheter inte täcks av USA:s personallagar eftersom institutionen innehar diplomatisk immunitet.

En företrädare för en stödgrupp för personer med funktionsnedsättning inom Världsbanken säger att organisationen sedan länge har utnyttjat den diplomatiska immuniteten för att komma undan anklagelser om övergrepp mot personal. Enligt företrädaren, som inte vill bli citerad med sitt namn, handlar det bland annat om en institutionell diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

– Det finns absolut inga nationella eller internationella ramverk som Världsbanken kan ställas till svars inför – vare sig FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning eller amerikansk lagstiftning, säger företrädaren.

Personen uppger att det finns flera exempel på fall där personal ”otvetydigt” har utsatts för övergrepp eller trakasserier på grund av sin funktionsnedsättning.

Andre Hovaguimian, tidigare regional chef för International Finance Corporation, som är en del av Världsbanken, säger till IPS att institutionen sedan länge har agerat illa mot anställda som skadat sig i arbetet.

– Personal som skadats i samband med att de tagit risker för att utföra Världsbankens arbete borde behandlas med omsorg och respekt. Banken borde inte utnyttja sin diplomatiska immunitet för att begå överträdelser mot personer med funktionsnedsättning, säger Andre Hovaguimian.

Det finns närmare en miljard människor i världen som har en funktionsnedsättning, och uppskattningsvis 800 miljoner lever i utvecklingsländer. Detta enligt den världsrapport om funktionsnedsättningar som sammanställts i samarbete mellan Världsbanken och Världshälsoorganisationen. Samma rapport slår också fast att personer med funktionsnedsättning i betydligt högre grad än andra är drabbade av fattigdom och utsatta för diskriminering.

Två tidigare anställda vid Världsbanken, som båda har en funktionsnedsättning, säger till IPS att de inte vill bli citerade med sina namn av rädsla för att de ska drabbas av repressalier och indragen sjukvårdsersättning.

Båda uppger att de har blivit utsatta för olika former av diskriminering, men att Världsbanken inte har tagit något ansvar för detta eftersom institutionen inte lyder under vare sig FN:s eller USA:s regelverk.

– Jag är så trött på hyckleriet där Världsbanken undervisar utvecklingsländer om behovet av inkludering av personer med funktionsnedsättning, samtidigt som man utan att skämmas diskriminerar sin egen personal, säger en av personerna.

En talesperson för Världsbanken bemöter anklagelserna med att hänvisa till att institutionen hängivet arbetar för att tillgodose hälsan och säkerheten för dess personal – vilket också uppges vara tydligt för den som granskar bankens arbete. Talespersonen uppger vidare att Världsbanken har försäkringar som innebär att personal som skadas i samband med arbetet erbjuds kompensation.

Thalif Deen