Koude luchtstroom in de woonkamer, hoe ga je tocht tegen?

222

Je zit in de woonkamer, lekker de krant te lezen, tv te kijken of je ontbijt op te eten. En ineens voel je een vervelende koude luchtstroom in je nek. Dit vindt niemand fijn natuurlijk. Tocht is een luchtstroom die ontstaat door luchtdrukverplaatsing, dit kan van buiten komen, maar ook van binnen. Door bijvoorbeeld een ventilatie die het niet goed doet, kieren in de gevels, of door vloeren en wanden die koud zijn. Als deze lucht koud is dan vinden we dat niet fijn. Niemand vindt het natuurlijk lekker om continu een koude luchtstroom over je heen te voelen. Koude luchtstroom woonkamer opsporen en oplossen is dan wat je te doen staat. Hoe spoor je tocht op en wat kun je er tegen doen? Lees er hier meer over.

Tocht kan vervelende klachten veroorzaken

In eerste instantie zou je misschien denken dat tocht onschuldig is. Dat het enkel een luchtstroom is die geen kwaad kan, buiten dat het natuurlijk vervelend is. Maar dit is niet helemaal waar, tocht kan namelijk vervelende klachten veroorzaken wat betreft de gezondheid. Je zou last kunnen krijgen van:

  • Een stijve nek
  • Verkrampende ledematen
  • Koude vingers
  • Pijnlijke spieren
  • Vermoeidheidsklachten
  • Hoofdpijn
  • Droge en prikkende ogen
  • Concentratieproblemen

Daarom is het maar beter om de tochtoorzaak te vinden en dit op te lossen. Want niemand heeft zin in een stijve nek, hoofdpijn of prikkende ogen.

Tocht zelf opsporen, zo doe je dat makkelijk thuis

Er zijn een aantal simpele dingen die je zou kunnen doen om zelf tocht op te sporen. Waar komt die koude luchtstroom vandaan? Je zou bijvoorbeeld een brandende sigaret in de buurt kunnen houden van waar je denkt dat de tocht vandaan komt. Als de rook dan wegwaait, dan tocht het daar dus inderdaad. Ditzelfde kan je doen met een kaars, steek een kaars aan, loop rond en kijk wanneer de vlam wegdraait. Wat je ook zou kunnen doen is je handen nat maken, zo kun je voelen waar de koude luchtstroom vandaan komt. Een andere manier is een post-its aan de muren, plafonds en vloeren plakken. Als ze dan wapperen, weet je ook waar de tocht vandaan komt. Of hang een draadje aan het plafond, als deze beweegt, dan kan je ook een luchtstroom vinden. Er zijn dus genoeg manieren die je zelf kan uitvoeren om er achter te komen waar de koude lucht vandaan komt.

Wat kun je doen tegen vocht?

Als je de koude luchtstroom gevonden hebt, wat kun je er dan tegen doen? Het hangt van de situatie af, maar er zijn vele oplossingen, zoals isoleren, naden en kieren afdichten, tochtstrips plakken bij ramen en deuren, brievenbusborstels, dikke gordijnen of dubbelglas. Zo kun je heel veel doen om tocht tegen te gaan. Om van je tocht probleem af te komen, is het dus wel zo makkelijk om dit probleem eerst op te sporen. Waar komt de luchtstroom vandaan. Aan de hand daarvan kun je een oplossing bedenken. En lukt dit niet zelf? Kan je altijd nog experts inschakelen.

Read for more blog; Jaa Lifestyle Login

iCrowdNewswire